Nosework har blitt en stadig mer populær aktivitet som gir hundene morsomme utfordringer å løse med deres fantastiske luktesans. Du trenger ikke reise langt for å delta, jeg holder kurs på Jevnaker, Hønefoss og har også online kurs. Les mer for å finne ut hvorfor nosework er en aktivitet for alle.

Hva er nosework?

Nosework er en aktivitet som gir hunden både mental og fysisk aktivitet. Hundene bruker deres naturlige evne til å søke for å finne bestemte lukter i ulike miljøer. Det er en utmerket måte å aktivisere hunden din på samtidig som det styrker samarbeidet mellom dere.

Hvorfor nosework?

Mental stimulering: Nosework krever at hunden konsentrerer seg om å bearbeide duften og finne kilden. Dette gir en betydelig mengde mental stimulering som bidrar til en givende hverdag og en fornøyd hund.

Fysisk aktivitet: Hunden får faktisk en del fysisk aktivitet, selv om nosework kanskje ikke virker som en anstrengende aktivitet. Å snuse seg rundt og utforske ulike områder bidrar til lett trening.

Samarbeid mellom hund og eier: Samarbeidet som hunden opplever i nosework styrker båndet mellom hund og eier. Det å løse oppgaver sammen gir en følelse av samhørighet og tillit.

Miljøtrening: Nosework gir hundene mulighet til å utforske forskjellige miljøer. Vi trener gjerne nosework i områder som ikke vanligvis er brukt til hundetrening, så hundene får mange og varierte erfaringer.

Hvordan skal du komme i gang?

Hvis du er interessert i å prøve nosework, er det flere måter å komme i gang på. Jeg holder nybegynnerkurs på Jevnaker, Hønefoss og Skedsmokorset så det er mange muligheter til å delta på kurs. Vi har også online kurs som hjelper deg i gang med å trene nosework hjemme om det passer bedre for deg. Du kan også velge privattimer eller digitale privattimer om det passer bedre for deg.

Du finner kursene på Jevnaker/Hønefoss her.

Kursene på Skedsmokorset finner du her.

Online nybegynnerkurs i nosework finner du her.

Bli med på nosework på Jevnaker!